Популярни публикации

Търсене в този блог

вторник, 4 октомври 2011 г.

Стефан Софиянски кандидат за кмет на София





Девет партии и сдружения издигнаха Стефан Софиянски за кандидат кмет на София, обединени в ОДС - Общност на демократичните сили, съобщи БГНЕС.
В ОДС влизат ССД, Българският съюз "Радикали", Движение "Гергьовден", Демократическата партия, БЗНС "Никола Петков", клуб "Сенатор", Българска нова демокрация и др.
Сред лицата, подкрепили бившия кмет за предстоящите местни избори, бяха Евгени Бакърджиев, Александър Праматарски, Любен Дилов-син, проф. Милан Миланов, Атанас Щерев, Борислав Великов, президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и др.
„Кметската работа няма свършване, но е едно неспиращо предизвикателство. Общественият ангажимент на публичната фигура е да облекчи живота на хората. В прехода някъде успявахме, някъде не успявахме, но резултатите са безспорни", каза Софиянски.
„Днес България е член на ЕС, на НАТО, благодарение на нашите усилия, действа Валутен борд, който дава относителна стабилност на страната", каза още той. „За съжаление има и днес хора по върховете на управлението на държавата, които се стараят да отрекат този преход", продължи Софиянски.
„Против съм да се отрича това усилие, което всеки от нас е положил и изстрадал с цената на личния си живот. Нашето поколение трябва да покажем, че направеното трябва да бъде оценено и то има още много потенциал", каза бившият кмет на столицата.
Другата амбиция на Софиянски е - "местното самоуправление страда от силна централизация, искам да обединя хората около идеята за неговата независимост", отбеляза той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар